En dag uten trening er en dag uten mening!

10 feb

Som dere alle vet, er jeg ekstremt opptatt av hvordan hjemmet mitt ser ut til enhver tid, og nå skal jeg la dere bli enda bedre kjent med meg – jeg jobber nemlig mot drømmekroppen! Mitt mål er å se ut som en supermodell – det blir bare helt fantastisk! Jeg har noen gode tips til hvordan dere alle kan få en langt mer aktiv hverdag, og gode tips til et slankende kosthold. Ta imot, så kan dere endelig bli fornøyd med dere selv. Det er nemlig ganske enkelt; tren hardt og spis riktig så blir dere tynne, trente og lykkelige!

Først av alt, kom deg opp om morgenen

Ingen forbrenner noe ved å sove. Stå opp et par timer tidligere enn du vanligvis gjør, så har du tid til å gjøre unna en økt før resten av huset våkner. Finn frem dagens treningsoutfit (jeg anbefaler dere alle å smette rett inn i deres trangeste treningstights allerede fra morgenen av – da blir det enklere å være aktiv!), og løp deg gjerne en tur før det lysner skikkelig.

IMG_0489

 

Notèr alt du gjør

Det er utrolig viktig å få målt og notert alt du gjør til enhver tid. Ha en skritteller på kroppen døgnet rundt (personlig har jeg fått operert inn en chip i helen som holder orden på ethvert skritt jeg tar – superpraktisk!), og ha alltid en treningsjournal innen rekkevidde. Når kvelden kommer kan du se over hva du har gjort, og føle på den dårlige samvittigheten som kommer fordi du veit du kunne gjort mer.

Kosthold

Bytt ut alt du spiser med cottage cheese. Det er utrolig godt, og inneholder masse proteiner. Jeg får ofte spørsmål om tips til hva man kan spise når man skal kose seg, og da pleier jeg å si at kroppen ignorerer ikke fett og kalorier bare fordi det er bryllupet ditt. Seriøst, fokus på målet. Skal du ha en Den Perfekte Kroppen må du ofre noe. Drikk kun rent vann – det er faktisk kalorier i en limebit også. Hva vil du helst, se bra ut eller smake? Om du faller for fristelsen og spiser noe skikkelig ille med masse sukker, f.eks. en appelsin, skynd deg å spytt ut. Dagen er bortkasta, men du har i alle fall tatt kontroll over skadeomfanget.

 

27226883

 

Fem om dagen er vel og bra, og selv om de offisielle retningslinjene sier «frukt eller grønt», så la meg bare minne om at det er ekstremt mye sukker i frukt. Det er bedre med bær, men det er best med grønnsaker. Så – om du trodde du hadde gjort et slag for kroppen ved å spise det eplet, så tok du feil. Bortkasta dag.

I dag har det vært både fastelavn og morsdag, så jeg bestemte meg for å lage noe godt til oss. Jeg bakte cottage cheese-fastelavnsboller! Jeg droppet sukkeret, melet, gjæret, smøret, rosinene og melka, og brukte heller cottage cheese og kardemomme. I steden for å lage sånn fastelavnsbollekrem hadde jeg tenke å bruke magerkesam, men jeg fikk så dårlig samvittighet av tanken på å spise det at  jeg brukte cottage cheese i steden. Det ble suupergodt, og veldig sunt!

Om du blir lei av cottage cheese, er det en ting til du kan spise. Agurksuppe er en slager, mager og lett, og med en nydelig smak. Jeg anbefaler deg å spise den frossen, slik at den veier litt med på skjea (så får du trent armmuskulaturen litt også). Et smart tips er dessuten å bytte ut bestikk av rustfritt stål med bestikk av bly som veier litt mer – det samme gjelder for øvrig også glass.

Hvordan gjøre trening ut av alt?

Jeg er jo hjemme i mammaperm, og det syns jeg er fint – masse tid til å trene, jipppi. Det er ikke alltid like lett å jogge til treningssenteret med en baby, så her har jeg noen gode råd til hvordan du kan inkludere babyen i treninga di hjemme!

 • Stå aldri stille! Det er det aller viktigste. Beveg det hele tida, et skritt her, et par spensthopp der. Gjør utfall eller knebøy hvis du må stå i ro.
 • Forsøk å bære babyen så mye som overhodet mulig – har du en veldig lett baby kan du jo teipe fast en sandsekk eller en flaske fyllt med vann til den, for å effektivisere bæringa.
 • Legg babyen under deg og ta push-ups for å kysse den på nesa om den vil ha litt kos.
 • Amme så ofte som mulig (seriøst, veit du hvor mange kalorier man forbrenner på å amme? Sykt mange!), og om barnet blir mett kan du jo alltid håndmelke litt for å få svidd av litt ekstra (perfekt til Nytt på Nytt).
 • Trill tur  i timesvis – Langt og i så ulendt terreng som mulig. Oppsøk oppoverbakkene, og hold et høyt tempo. Legg sandsekker (har du ikke det, kan du jo bruke poser med mel el.) i vogna med babyen, så får du ekstra motstand.
 • Når babyen sover, gjør husarbeid i høyt tempo – løp mens du støvsuger, spensthopp mens du vasker vinduer.

pcsove

Ikke fall for fristelsen å slappe av mens babyen sover. Huset venter!

 

Her er tips til aktivisering uten baby også:

 • Stå på et balansebrett når du tar oppvasken eller lager middag.
 • Om du slappe av, legg deg på magen i steden for på ryggen, og løft armer og bein.
 • Ha vill sex flere ganger om dagen/kvelden. Noter hver pulstopp i boka, og utnytt muligheten til statisk trening.
 • Benytt enhver annledning til å ta en god runde Captain’s Chair – man sitter til bords flere ganger om dagen.
 • Gå aldri opp trappa bare èn gang – spurt opp og ned flere ganger hver gang du skal bytte etasje. For variasjon kan du samle beina og hoppe opp trinn for trinn.
 • Restitusjon er ekstremt viktig når det gjelder trening, men du behøver ikke restituere hele kroppen samtidig. Har du trent underkroppen, kan du restituere den mens du trener overkropp.

Dette er bare noen tips på veien, det krever hardt arbeid å oppnå drømmekroppen. Offisielle anbefalinger sier «minst 30 minutter moderat fysisk aktivitet daglig for en voksen», men hvis du ser på Beyoncè så er det ikke trevde minutter om dagen det er snakk om, mer tredve timer. Disiplin er dessuten ekstremt viktig, og for å få en oppvekker kan du ta et bilde av deg slik du ser ut nå og henge deg opp i alt du ikke er helt fornøyd med, slik at du kan utviklet et solid hat mot din egen kropp.

Husk at du aldri kan komme i mål, du kan aldri bli 100% fornøyd, du kan aldri slappe av og den dårlige samvittigheten vil henge over deg uansett hvor langt du løper, hvor tynn du blir og hvor tungt du løfter for du kunne alltid gjort mer, hardere, tyngre, lengre, tynnere, penere, flinkere, smalere – ah, supermotiverende, er det ikke?! En god drivkraft.

Om du senker skuldra, tar hver dag på sparket og, la oss si, trener når du har overskudd og det faktisk passer, ja, da ender du opp med å se sånn her ut. Grøss og gru og huttetu. Typisk eksempel på resultatet av et gjennomsnittelig sunt kosthold og jevnt akitivitetsnivå kombinert med daglig sjokoladeinntak og rause mengder hvile – en av dem som er fornøyd om de har gått en lang tur med hunden, men som likavæl kan spise popcorn  uten et snev av dårlig samvittighet om de ikke ha fått nok mosjon den dagen, fordi de veit at de kan gjøre det annerledes i morgen om det trengs. En som ikke er livredd for å slippe kontrollen med andre ord, og som i tillegg ser ut til å være fornøyd med seg sjæl. Guri. Æsj.

 

bar1

bar2

Nei dere, slik kan vi ikke ha det. Stress i vei, og husk – en dag uten trening er en dag uten mening!

 

 

 

 

32 Responses to “En dag uten trening er en dag uten mening!”

 1. Viviann februar 24, 2013 at 9:55 pm #

  Først trodde jeg du var helt seriøs med denne treninga, men etter hvert som jeg leste, så holdt jeg på å le meg ihjæl.. :D Jeg digger bloggen din!

  • RenateKaridotter februar 24, 2013 at 10:07 pm #

   Det var da enda godt! I mine motbydelige glansdager var jeg ikke så langt unna dette. Jeg er et mye bedre, og langt mindre egoistisk menneske i dag. Hurra! Og takk.

   • Lisa mars 6, 2013 at 8:48 pm #

    Haha, jeg trodde også det var seriøst helt i starten! Du skriver kjempebra!!!! Morsomt :)

 2. Linn februar 17, 2013 at 12:03 pm #

  Hihihii!!

 3. maj februar 15, 2013 at 10:04 am #

  LYKKEN FINNES I DEG SELV ♥

  Av alle krefter i verden
  kan bare en eneste
  … gjøre deg lykkelig:
  Hjertets kraft.
  Lykken har sin begynnelse
  i dypet av ditt hjerte,
  og du gir den videre
  når mennesker gjerne kommer til deg,
  når de føler seg vel hos deg,
  når du møter dem med vennlighet
  der andre snur seg bort,
  når du hjelper
  hvor ingen andre vil hjelpe,
  når du er tilfreds
  der andre møter med krav,
  når du ler
  der andre viser sure miner,
  når du kan tilgi
  hvor mennesker gjør onde ting.
  Lykken finnes i deg selv.
  La dem så bare si: For en drømmer!!
  Fordi du ennå har tro på menneskene,
  på livet og på at alt kan bli anderledes.
  Lykken ligger i deg selv.

  Phil Bosmans

  Ha en herlig dag – herlig -befriende å lese din blogg !

  • RenateKaridotter februar 15, 2013 at 9:35 pm #

   Fine ord. Takk for at du deler!

 4. Ingeborg februar 14, 2013 at 8:20 pm #

  I think I love you!
  Verden trenger mer av dette.

  • RenateKaridotter februar 14, 2013 at 9:35 pm #

   En hyggelig valentinshilsen! Takk så meget. I love you too.

 5. Nina februar 13, 2013 at 10:22 pm #

  For ei skjønn jente du er, liker bloggen din kjempegodt .
  Du er også utrolig flink til å skrive:)
  Elsker folk med selv ironi og ikke tar seg selv så himla høytidelig:)
  Gleder meg til å følge deg videre!

  • RenateKaridotter februar 14, 2013 at 9:34 pm #

   Så hyggelig at du fortsatt er innom å leser. :) Hurra!

 6. Yvonne februar 13, 2013 at 5:00 pm #

  JEG ELSKER DEG!!!!!

  Mvh småbarnsmor.

  • RenateKaridotter februar 14, 2013 at 9:36 pm #

   ..og jeg elsker omtrent alle småbarnsmødre som ikke har au pair, hushjelp og personlig trener – altså alle de som er som oss og må gjøre allting sjæl! Takk for at du leser, det gleder!

 7. Line februar 12, 2013 at 9:59 pm #

  Jeg ler så jeg griner!
  Super herlig,morsom og deilig blogg!
  Stå på!

 8. Hege mannes februar 12, 2013 at 4:55 pm #

  Heisann
  Herlig blogg.
  Så deg på God morgen Norge. Må bare si atsmilet ditt var aldeles herlig :-)
  Stå på videre :-)

  • RenateKaridotter februar 12, 2013 at 8:02 pm #

   Så hyggelig å høre. Hjertelig takk, og velkommen inn!

  • RenateKaridotter februar 14, 2013 at 9:36 pm #

   Hjertelig takk.

 9. Meg februar 12, 2013 at 4:07 pm #

  Guri, for en herlig blogg. Ble glad jeg nå. :)

 10. Sharon februar 12, 2013 at 2:19 pm #

  Fin blogg

 11. marie februar 12, 2013 at 1:55 pm #

  Husker jeg besøkte May Linn i Oslo og du var så sporty, fikk meg til å føle meg som den slobben. Spinning og løping tror jeg var på planen. Herlig å lese at det har daffet litt av. Håper alt står bra til med deg, barn og mann. Gøy at bloggen din dukker opp random på Facebook fordi folk linker til den :) Veldig bra!

  • RenateKaridotter februar 12, 2013 at 4:35 pm #

   Åh ja, det var i mine blodtreningsdager – jeg skulle ha sett meg sjæl i dag! Deilig for alle at det roa seg, for å si det sånn.

 12. Tonje februar 12, 2013 at 12:42 pm #

  Du er og blir genial. Jeg ler og ler og koser meg masse! :D Selv om jeg er barnløs og ikke eier mitt eget hus, så kjenner jeg meg igjen i mye av det du sier. Jeg er en offisiell fan!

  • RenateKaridotter februar 12, 2013 at 1:45 pm #

   Man kommer langt med forestillingsevne også. Heia!

 13. Merete Nilssen februar 12, 2013 at 11:41 am #

  Du må være verdens herligste. Feil blogg å lese på et legekontor, når du ler så du ramler av stolen. Gleder meg til kveldens trening. Lol.

  • RenateKaridotter februar 12, 2013 at 1:44 pm #

   Åh, ser det for meg i hodet mitt! Herlig.

 14. Peter Pappahjerte februar 11, 2013 at 7:31 am #

  Stalltips: Spice opp Cottage Cheesen med en dråpe Fun Light. Det får kanskje antallet kalorier til å skyte i været, men gir middagen en frisk smak av ekte frukt.

  • RenateKaridotter februar 11, 2013 at 7:49 pm #

   Til fest, på en god dag. Kanskje?

 15. Tonje februar 11, 2013 at 5:14 am #

  Ler og ler, elsker bloggen din. It makes my day : ) Det verste er at det som gjør det morsomt er hvordan verden har blitt og alle skal være så perfekte og flinke og ikke minst så jævlig lykkelige!!! I hvertfall på facebook. Ja til å senke skuldrene og leve som man vil :)

 16. Lindus februar 10, 2013 at 11:59 pm #

  Nydelige deg :)

 17. May Linn Myhr februar 10, 2013 at 11:55 pm #

  Jadda! Er stolt utrolig stolt av deg! :) Stå på!
  (Slenger inn noen utropstegn her også!!!)

 18. Hilde Ingebrigtsen februar 10, 2013 at 11:54 pm #

  Herlig!! Også for en mormor..

 19. Anita Søndmør februar 10, 2013 at 11:51 pm #

  Hahahah… Jeg digger deg!!!
  Bloggen din gjør livet mitt bedre :)

  • RenateKaridotter februar 11, 2013 at 7:49 pm #

   Hehe, det er fenomenalt!

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: