Et herlig bøllefrø

16 feb

 

surpomp

Nok en real runde natt for søvnløse foreldre

Som på et halvt års tid har blitt minst tjue somre eldre

Nå går’e mest i gulping, i grimaser og i skills

Til å lokke frem et latterhikst, istedenfor en pils

 Blågrå under øynene i slarkesexy truser

En ung mors bekjennelser når frustrasjon beruser

Trøst og byss og pupp og bønn går faen ikke inn

Og jeg tenker for meg sjæl «nå ryker drittungen på finn»

Så stilner gråten rolig i en smokkesymfoni

Og evigheta tier der på brystkassa mi

Og to små vakre øyne glir igjen, og alt jeg vet

Er at hele verden nok en gang er fylt av kjærlighet

 Døgnrytme og kosestund og hvil og våkenti’

Du styrer skuta fint, jeg trives greit som meieri

Det eneste jeg lurer på, en bitteitteliten bønn

Om kanskje det går an å få en åttetimersøvn

Du kanke mange triks enda, du ekke særlig stor

men du er så veldig levende, du trenger ingen ord

du gurgler og du bæbler og jeg skjønner hvor’u vil

du er et herlig bøllefrø å være mamma til

  Om en liten stund skal du vel tegne på panelet

Og jeg skal ramme inn så alle andre kan få se det

om skrittene som tasses blir de siste tasseskritt

Tenk på hvilken skatt en liten krusedull har blitt

Tidsnok kommer det en tid hvor småttiser blir store

Og ingen barnehender lager fettmerker på bordet

Og alt jeg rydda opp i går det står fortsatt på plass

Og dyna ligger strøken på sin ubrukte madrass

Gulvene kan skinne blankt i timevis i strekk

Og bråkeplastikkdingsene er i en søppelsekk

Og gulosten, den står der den og oster seg i vater

Og ingen små må tvinges til å spise små salater

Det er så lett å si at tiden ikke strekker til

Og at man ikke helt får gjort de tingene man vil

Men oppvask trenger ikke hjelp til puss av første tann

Og ingen støvkorn bryr seg om du synger nattasang

La nå verden bare ligger utenfor og hvile

sett deg ned med meg og se på veslepoden smile

En vakker dag så står vi der og det som er det var

Og vi vil savne alt det liv og kaoset vi har

kjøkkenbern

26 Responses to “Et herlig bøllefrø”

 1. maria april 21, 2013 at 12:57 am #

  Så nydelig skrevet! Klokken er nåbnoe m tre om natten og meieriet er på jobb…. :)

  • RenateKaridotter april 22, 2013 at 7:51 pm #

   Åh, du er ikke alene. Takk for det. Hyggelig at du tar deg en tid innom i arbeidstida. ;-)

 2. Thea mars 17, 2013 at 3:11 am #

  Himla fint :-)

 3. Kjersti mars 12, 2013 at 8:22 pm #

  Nydelig <3

 4. camilla mars 2, 2013 at 3:57 pm #

  Ååå så sterkt å lese. Tårene bare renner her. Er så viktig å ta vare på de øyeblikkene, hverdagene du har med lille skatten . Tar meg selv i at jeg stresser alt for mye .! Takk for flotte ord jeg tar til ettertanke.

  • RenateKaridotter mars 2, 2013 at 8:34 pm #

   Tusen takk. Så deilig å kunne få være en av dem som får det til å stoppe opp litt. Kos deg!

 5. Sandra februar 25, 2013 at 11:16 am #

  Åh, så innmari fint skrevet.

 6. Lulla februar 18, 2013 at 2:00 pm #

  Takk for at du er så ærlig. Får meg noen tankevekkere når jeg leser innleggene dine,og de får meg til å stoppe litt opp i en hektisk hverdag- og det er bra! gleder meg til å følge deg videre.

 7. Laila februar 18, 2013 at 1:50 pm #

  Fantastisk skrevet/diktet, Renate! Måtte både le og (nesten) gråte en skvett! :-) Du har veldig mye livsvisdom i deg!

 8. maj februar 17, 2013 at 10:42 pm #

  Hei -så utrulig koselig å lese! husker min pappa spurte meg om jeg viste hva ekte morskjærlighet var?? …….. Det er det du føler når du står å ser på ditt sovende barn .

  Mulig du har hørt disse før men gå på you tube og hør på Louis Jacoby -en sang -kjære lille melkebbart og hverdag . Ha ei god natt håper du får sove noen timer. ps jeg brukte støvsugeren om natta etter at jeg oppdaget at ungene sovnet bestandig i bilen. satt støvsugeren under vogga /sengen-åpnet så vitt det ene øyet for å finne knappen for å slå på støvsugeren -hurra det fungerte supert!

 9. Hilde februar 17, 2013 at 8:09 pm #

  Du er rå….

 10. Lene februar 17, 2013 at 8:08 pm #

  Nydelig dikt, det traff blinken sin! Du er flink! Tenkte du kunne hatt moro av å høre at jeg etter å ha lest bloggen din har fått meg en oppvekker. Har, som deg selv tidligere, hatt et nærmest tvangspreget forhold til rydding og vasking. Kunne ikke slappe av før alt var ordnet og strøkent. Men nå kan jeg faktisk slenge meg på sofaen etter en lang dag og slappe helt av! Dersom rotet stresser meg, tenker jeg «Det ekke så farlig»!;)Det er så mye annet som fortjener ens oppmerksomhet enn rydding og vasking. Mye viktigere å gi kjæresten en klem eller lytte til hvordan dagen hans har vært!
  Når det er sagt vil jeg anbefale deg to bøker, som står i stil til din livsfilosofi: Tenk deg glad – håndbok, og Tenk deg glad -den nye stemningsterapien. Bruker å få en vemmelig følelse i magen av selvhjelpsbøker, men disse er skrivet av professor i psykiatri David Burns, og effekten er vitenskapelig dokumentert.

  • RenateKaridotter februar 17, 2013 at 9:27 pm #

   For en deilig melding å få. Nå ble jeg glad! Takk for tips, jeg skal sjekke’rem ut. Nyt hverdagen din!

 11. Meg februar 17, 2013 at 8:02 pm #

  Så nydelig skrevet! Jeg har en datter på 11 år. Jeg lurer noen ganger på hvor den lille bolla med korketrekkerkrøller ble av… *sukk* Tida flyr, altfor fort! Det gjelder å ha roen til å nyte småbarnsperioden, selv om det er aldri så mange våkenetter. :)

 12. farmormora februar 17, 2013 at 7:32 pm #

  Det er akkurat slik det er! Trodde aldri at jeg skulle savne melkelekkasje, nattevåk, gulpekluter, lekegrind i stua, duplo, trhjulsykler i stua, lego, våte vinterdresser, våte skisko, basseng i entreen, sandkasse i entreen osv. osv. etter hvert som ungene ble større. Nå er minstemann snart 20 og flytta heimefra. Av og til tar jeg meg selv i å savne alt kaoset som 6 barn og to voksne lager. Kos deg mens du kan, for tida går så altfor fort!

  • RenateKaridotter februar 17, 2013 at 9:28 pm #

   Jeg ser det for meg! Fnis, håper jeg også får oppleve det.

 13. Anette februar 17, 2013 at 2:54 pm #

  Åh, så fantastisk vakkert :)

 14. Hilde Ingebrigtsen februar 17, 2013 at 2:14 pm #

  Nok en gang – ler og blir varm om mormorshjertet! Og husker så inderlig vel livet for 34 år siden, mens jeg venter på barnebarnnurk nr 2, som skal snu livet på hodet for foreldre som akkurat begynte å få litt struktur med 3 åringen! Klem til deg og masse lykke til. Og – takk for at du deler

 15. Kamelrytterske februar 17, 2013 at 12:56 pm #

  Var visst sånn en gang i verden, ja :lol:

  • RenateKaridotter februar 17, 2013 at 1:11 pm #

   Ja, jommen.. for oss midt oppi det, er det greit å huske på at det ikke alltid skal være sånn, men hva jeg gjorde for poden ble født? Aner ikke.

 16. Eldbjørg Andrine februar 17, 2013 at 12:44 pm #

  Dette er den beste boggen jeg har lest……..og gudene skal vite jeg har lest noen!!!!!!!!!!!!!!!

  • RenateKaridotter februar 17, 2013 at 1:10 pm #

   Veldig hyggelig å høre. Du er hjertelig velkommen.

 17. EventyrEirin februar 17, 2013 at 9:16 am #

  Ååååh

 18. Sandra Jeanette februar 17, 2013 at 1:11 am #

  Superkoselig dikt! Måtte trekke på smilebånda innimellom ;)

 19. Hege februar 16, 2013 at 10:49 pm #

  Herregud så nydelig! :-) smelt!!! Digger bloggen din, du er rå!!

 20. Tonje februar 16, 2013 at 10:46 pm #

  Så fint og så sant :-)♥♥

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: