Diskutabel heklesuksess i frekke farver.

2 mar

Jeg har hekla! Jajamen! 

Jeg tenkte for meg selv – Åhå, pjokken trenger en ny lue. Jeg har jo garn og heklenåler og det som fint er, da bare slår jeg opp en oppskrift og VIPS så har jeg mekka ei litta lue. Fy fæn, blir så bra, kanskje jeg til og med skal åpne en butikk? (Har en tendens til å bli litt revet med.) Tanken var at jeg skulle kose meg med lett håndarbeide i en yndig vårsol mens jeg drakk en kopp te som matchet mitt sovende barns velduftende klær. Kom igjen Google, overøs meg med kreative innspill!

Google søkebar. Søkeord «Enkel hekla lue». Klikklikk.

Elines lille verden er heklekunsten som omhyller denne respektive lua «så enkelt at alle kan gjøre det, uansett hvor fersk eller dreven man er med heklenåla.»  Søtt som honning tenker jeg. Jeg tar den. Finner frem nål og tråd, bysser pjokken i søvn og gyver løs på arbeidet som formann i optimistklubben. Regner med å ha en syv-åtte luer ferdig i løpet av ettermiddagen, og for all del, det er bare å komme med bestillinger. Det står jo hvordan jeg skal lage stilige mønstere og greier, så bare kom med ønsker! Den ugla er kul. Kan Eline, ja, så kan jeg.

Etter syv forsøk på å få til å hekle luftmaskene sammen til en sirkel var jeg i gang. Første runde, jeg hekler to hester i hver ell em, dropper å legge inn markør – det er for nybegynnere – drikker mere kaffe og hekler flere hester i forskjellige masker og koser meg. Etterhvert åpenbarer lua seg, i all sin luehet. Jeg kjenner et snev av tvil, tenker at njaa, kanskje ikke så lurt å droppe markøren nei, og tar meg et lite øyeblikk for å vurdere situasjonen. Jeg har allerede brukt mye tid, og kjenner på følelsen av å ha vært litt i overkant  Northug i heklesjela. Etter noen runder til med ivrig heklings tar jeg et skritt tilbake, får avstand og ser på det som er så enkelt at alle kan gjøre det, uansett hvor fersk eller dreven man er med heklenåla. Jeg får lættis sammen med realitetsorienteringa.

Resultatet?

lue9 lue10 

Den er i det minste hul. Og den har en lueaktig form.. kanskje mer som en hatt. Uansett, jeg skylder på ytre faktorer – feil type garn, feil nål og rævva oppskrift. Rart at hennes ble så fin, og min så.. estetisk utfordende. Greit. Tilbake til Google. Samme søk.

«Kanskje nokon der ute har lyst å hekle seg ei enkel og fin lue på berre ein kveld?» 

Ja, særlig.

Etter litt hit og litt dit fant jeg en lue jeg virkelig likte. Jeg er ganske barnslig, så når noe presenterer en monsterlue for meg, ja da er jeg solgt. Borte var tanken om å hekle lue til min sønn, her skulle det hekles monsterlue til mor. Tenk så bra livet mitt kom til å bli! Sjekk denne fantastiske monsterlua. Helt herlig. Etter en rask vurdering var det tid for å sette meg i sving nok en gang. Glemt var mitt interessante førsteforsøk, og opphøyet til visepresident i optimistklubben hev jeg meg ut i det nok en gang.

«Legg opp 6 lm, samle til ring.» Lett. Alle kan vel samle til ring. Seks ell em. Ring. Jepp.

«1. omg. Hekle 2 lm, 13 stm(14 stm tilsammen), fest med kjm i den øverste av dei første lm.» I hodet mitt blir ethvert «omg» til entusiastiske «Oh my God»-utbrudd. Alt det andre kryptiske kokeriet forstår jeg sånn nogenlunde, om jeg tar det bit for bit. Denne oppskrifta lovet meg heldigvis ikke sikker suksess, så sånn sett slapp jeg å bli skuffa igjen om det skulle vise seg at jeg nok en gang hadde tatt meg vann over hodet.

Etter en stund avsluttet jeg arbeidet grunnet klinkende opplagte grunner.

lue16 lue15 lue13sovelue

Da jeg bestemte meg for å gå på for tredje gang (og fikk æresmedalje for tjesten i Optimistklubben), var det med en real dose erfaring og lagt mer realistiske forventninger. Foreløpig ser mitt yndige håndarbeide relativt bedritent ut som lue, men frykt ikke – jeg har funnet gode forslag til nye anvendelseplattformer!

Jeg presenterer – Monsterlue i nye omgivelser!

Som brikett.

Som brikett.

 

Som fruktskål. Frukt her representert ved grønnsaker.

Som fruktskål. Frukt her representert ved grønnsaker.

 

Som hundepynt.

Som hundepynt.

 

Som litt slapp avantgardistisk sofapute.

Som litt slapp avantgardistisk sofapute.

 

Som babyleke i frekk farge.

Som babyleke i frekk farge.

 

Som luftrenser.

Som luftrenser.

 

Som babylue - krever et lass av goodwill.

Som babysveis.

 

Jeg tviler på at det blir noen butikkvirksomhet med det første.  Jeg får kanskje øve meg bittelitt til. I morgen skal jeg strikke i steden. En genser kanskje, eller en leilighet.

 

 

 

 

34 Responses to “Diskutabel heklesuksess i frekke farver.”

 1. mette april 19, 2013 at 4:22 pm #

  heeelt vidunderlig renate :) Lo så jeg grein!:) Kjenner meg sååå igjen! :)

  • RenateKaridotter april 22, 2013 at 7:56 pm #

   Hehehee, bra det ikke bare er jeg som hiver meg på uten snøring!

 2. Lillian april 19, 2013 at 1:04 pm #

  Hei, må sei æ flira godt av monsterlua di! Æ ha akkurat gjort d samme men det skoil ikke bli ei lue men ett sitteunderlag. Æ mått så klart ikke gji opp, og på 3 forsøk så vart d sånn nåless bra, men ikke som på bilde i oppskrifra. Hehehe så æ vil sei æ kjenne mæ så gæli igjænn i bloggen din, æ e me i optimistklubben æ å, men mæst pga av at «nederlage» va for stort om æ ikke fekk d t. Og det aleine pga av at æ gjekk så sterkt ut me at » næsj, derre e da så lett!! Så klart æ klare d!! » hehehe ,men t slutt takk for god lesing, fin blogg og ikke minst artig å læssa’n. :D

 3. Christina Mammahjerte mars 12, 2013 at 8:45 am #

  Lenge siden jeg har ledd så godt av gjenkjennelsesfaktoren i et blogginnlegg – dette kunne vært meg! Før jul bestemte jeg meg for å lære meg å strikke, og hva gjør man når man begynner i det små? Joda, en Mariusgenser til sønnen burde jo være innenfor rekkevidde! Hahaha, ingen surprise at det prosjektet måtte skrinlegges ganske kjapt – det stoppet opp etter «2 rett» – for hvordan i huleste utfører man «2 vrang»..? Nå får jeg finne meg et annet prosjekt.
  Lykke til med håndarbeidet – elsker pågangsmotet ditt! ;-)

  • RenateKaridotter mars 12, 2013 at 8:57 am #

   Pff, hahaa! Herlig! Har tenkt tanken sjæl – en sånn hel Mariusdress. Det blir fint vettu, kjører på!

   Takk for fine ord!

 4. eline mars 10, 2013 at 5:20 pm #

  Jeg ler og ler, og må nesten tørke bort noen tårer…. Forstår nå at jeg ikke skal garantere noe som helst neste gang jeg legger ut en oppskrift på bloggen!! Men morro at du prøvde :)

  Du skriver på en virkelig fasinerende og gripende måte, kjempe artig!

  Lykketil med hekle prosjektet…

  Eline

  • RenateKaridotter mars 11, 2013 at 7:44 pm #

   Hehe, takk du! Så morro at du stakk innom. Har lært litt om meg selv i prosessen, og har i alle fall klatret et hakk på hekleskalaen. En vakker dag, en vakker dag! Fnis.

 5. Annette mars 10, 2013 at 12:39 pm #

  Ler meg skakk! Selv fikk jeg heklet en kremkant i går og i dag gyver jeg løs på et kirsebær… Det har tatt meg et år å få ferdig denne cupcakeslua. Må henge i litt, for det blir kanskje litt spesielt å tre på lue i ull når gradestokken kryper oppover.

 6. Lillian mars 8, 2013 at 8:24 pm #

  Kjenner meg virkelig igjen i dette med å bli revet med når man starter med noe nytt . Jeg har akkurat startet å hekle selv , så jeg kjenner meg godt igjen. Lover deg at det blir bedre etterhvert , og har du først fått det inn i fingrene så går det som en lek :) Du skriver så fantastisk bra , en fryd å følge deg :) Lillian

  • RenateKaridotter mars 10, 2013 at 7:59 am #

   Hjertelig takk for gode ord og oppmuntring. Dagens rapport viser tydelig fremgang på heklefronten, dog det er nok et realt stykke igjen før butikkvirksomheten får næring. Har dessuten funnet ut at det betegnes som feil å holde heklenåla som en strikkepinne?

   • Lillian mars 10, 2013 at 9:26 am #

    Ja egentlig skal du holde heklenålen på en «finere» måte , vanskelig å forklare. Mora mi er oppgitt over meg som holder den som en strikkepinne , men jeg synes det enklere sånn. Gjør som jeg vil jeg , bestandig :))

 7. Live mars 8, 2013 at 8:18 pm #

  Geriljabroderi!
  Det skal jeg prøve, for det får jeg sikkert til, kanskje… Hekling kan jeg ihvertfall glemme.

  • RenateKaridotter mars 10, 2013 at 7:58 am #

   Geriljabroddis! Det digger jeg. Har en bok om det, ble inspirert, dro til by’n med min mor (da jeg bodde i Oslo). Rakk ikke Panduro før det smalt, gitt. Var 22. juli. Snakk om gerilja.. får ta det opp igjen! Lykke til!

 8. Helle Karina mars 7, 2013 at 3:54 pm #

  Fantastisk! Jeg har også starta mange butikker i optimismens glød. Pusespillbithjerte var siste.. Ikke hold pusten.

 9. Gro mars 5, 2013 at 2:31 pm #

  Jeg lærte meg å hekle nå i vinter i en alder av 45, så det er alltid håp :-) Har foreløpig ikke tatt ferdighetene noe lenger enn til bestemorruter som kanskje en gang blir et teppe??.. hvem vet? Så det er bare å hekle på, plutselig har du en lue :-)

  • RenateKaridotter mars 5, 2013 at 10:11 pm #

   Da får vi hekle på! Jeg er i gang igjen, for å si det sånn. Ser litt bedre ut, altså!

 10. Monica mars 4, 2013 at 7:32 pm #

  Send meg et bilde eller noe av oppskrifta på den monsterlua :) dette må sjekkes ut! Og skulle jeg få det til, så skal jeg hekle en til deg ;)

 11. Karianne mars 4, 2013 at 8:39 am #

  Sitter i åpent kontorlandskap og ler så hele meg rister og tårene triller!
  Dine hekleresultater ligner mistenkelig mye på mine egne fra den gang mor i huset skulle bli god på håndarbeid… ;-)

  • RenateKaridotter mars 4, 2013 at 6:54 pm #

   Herlig! Godt vi er fler i samme båt.

 12. Silje Elise mars 3, 2013 at 11:24 pm #

  Jeg ler så jeg griner her jeg ligger i senga og egentlig skal sove. Har allerede vekket min kjære 2 ganger av ufrivillig høye latterutbrudd. Det første utbruddet kom når jeg så bildet av den grå «lua» for første gang, og andre gang når din kjære har den på seg. Tusen takk!! Det er lenge siden jeg har ledd SÅ godt!! :)

  • RenateKaridotter mars 4, 2013 at 6:55 pm #

   Fnis, hjertelig takk! Min kjære må finne seg i så meget, mer eller mindre frivillig. Deilig med skikkelig latterkrampe. Spesielt når man burde sove!

 13. T mars 3, 2013 at 9:11 pm #

  Ler meg i hjel!! Latterkrampe! Kanskje du kan bruke den til eggevarmer? Det er sikkert eit marked for det no når det nærmar seg påske..

  • RenateKaridotter mars 4, 2013 at 6:56 pm #

   Åhåå, ikke dumt!

 14. Christine mars 3, 2013 at 6:10 pm #

  Jeg DØR!!!!!! Har vondt langt bak i hodeskallen av latterkrampe. Du er best.

 15. maj mars 3, 2013 at 1:06 pm #

  Du er herlig !! jeg har prøvd å hekle rasta lue….kjenner meg veldig igjen i ditt prosjekt..- ett tips :lille lua di egner seg utmerket som fuglerede -er ofte så hustrig vær om sommrene så er sikkert på at «syden» fuglene blir overlykkelig over at du har heklet «ullfor til reiret»!!

 16. Torhild mars 3, 2013 at 11:22 am #

  Priceless, jeg ler godt her! :D

 17. Kamelrytterske mars 3, 2013 at 10:52 am #

  :lol:

 18. eljos mars 3, 2013 at 9:43 am #

  Ha ha ha du er da bare herlig!! Jeg har heklet mye, men klarer fremdeles ikke å følge et mønster, jeg skjønner ikke hvorfor…….

  • RenateKaridotter mars 3, 2013 at 10:09 am #

   Aha – du gir meg håp. Takk!

 19. mssjackson mars 3, 2013 at 8:47 am #

  Øvelse gjør mester ;) Du skriver morsomt. Har blitt fast leser.

  • RenateKaridotter mars 3, 2013 at 10:08 am #

   Nekter å gi opp! Heia lue. Takk og velkommen! Hyggelig å ha deg med!

 20. Hilde mars 3, 2013 at 6:51 am #

  Du er utrolig, gøyalt skrevet! Stå på, så blir det nok lue tilslutt!

  • RenateKaridotter mars 3, 2013 at 10:09 am #

   Lover å oppdatere dere på sluttresultatet – heklær på i dag også! Hihihihihi.

 21. May Linn Myhr mars 2, 2013 at 11:23 pm #

  Sjarmerende forsøk! Jeg kan lære deg det hvis du vil. ;)

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: