Bikinitid!

18 jun

Mine venner! Det er sumartid, lek og sprell og plaskebasseng, is i trynet og sand i skoene. Og, ikke minst, det er bikinisesong. I tillegg er det nimånedersjubileum for føding for min egen del, og det betyr at min kropp er «tilbake der den var». Sånn omtrent.

Det er ni måneder siden min vakre sønn kom til verden (evnt. det er ni måneder siden jeg sist brøla i et badekar/pressa et menneske ut av sklætten/fikk underlivet overkjørt av en semitrailer/opplevde livets mirakel/gjennomførte mitt livs største opplevelse/ble mamma), og jeg tenkte at jeg i den anledning skulle dedikere dette innlegget til min kropp. Detta blir bra!

Min kropp ender 1,73 m.o.h. og veier omtrent 65 kilogram. Den funker bra til det den skal, den gir sjela mi en plass å bo, og gir meg mulighet til å leve et fysisk liv – det er jo kjekt å kunne trykke på knapper og bygge litt sandslott. Kroppen min trenger daglig påfyll av sort kaffe, har overraskende lav toleranse for legemidler og alkohol og blir årntli kronglete når den ikke får sjokkis. Den liker at jeg gir den en raus daglig spasertur, og den koser seg overstadig med å produsere i overkant meget med melk om dagen. Kroppen min liker godt med armslæng når den skal sove, og ber meg innstendig om å avstå fra stekende sol ved å bli potte sur ved for høy steketemperatur. Den er ikke helt sikker på om den går med på alt detta tættis-opplegget, og den setter foten ned når det er under 22 grader celsius i vannet hva bading angår. Kroppen min er fin, jeg er godt fornøyd med den i dag, selv om vi har hatt et kronglete forhold tidligere, kroppen min og jeg. Nå har vi akseptert våre styrker og svakheter, og fått det riktig så bra –  jeg er frisk og glad og et sunt og godt menneske i en sånn passe sunn og god kropp. Og det skal feires! Min kropp er fantastisk. Tusen takk, kroppen min.

Jeg lurte på hvordan jeg skulle kunne hedre dette mirakuløse eldorado av celler og molekyler på best mulig måte, og fant ut at jeg først og fremst burde la meg fotografere. Det er sommer, og siden klesgigantene har brukt så vanvittig mye penger på markedsføring av lettkledde sommerdrømmer i hysterisk upraktiske bikiniløsninger så falt det seg helt naturlig å plukke opp den tråden på hjemmebane også. Jeg har tross alt både en iPhone, et speil OG en bikini i nærmiljøet, og slenger meg inn i blandt bloggerene som viser frem sine nykjøpte bikinier som de bare tilfeldigvis måtte vise frem på sin egen kropp i i dempet belysning på badet med blitzen i speilet slik at fjeset ikke synes, bare det at min bikini ikke er nyinnkjøpt og at jeg bruker vanlig kamera og at jeg ikke har blitz i speilet. Hurra!

Så, hvordan ble det da jeg danderte min helt akseptable kropp i moderne positurer iført sommerens mest omtalte plagg? Det er en ære å vise frem resultatet. Disse bildene beviser nemlig hvor ufattelig mye arbeid som ligger bak reklamen som viser produktet. Hos meg er det vanlig lys, vanlig kropp, vanlig bikini, vanlige pupper, vanlige lår og vanlig fjes i skjønn forening.

Jeg begynner med denne posituren her.

bikinif

 

Følger opp meddenne. Lekkert.

bikiniffsa

Min personlige favoritt.

bikiniggsdg

Og til slutt, en godbit, hvor min tolkning av positur er helt usaklig.

bikninigfd

 

Som dere ser har jeg ikke tatt mine bilder på stranda i en ekte setting. Det har ikke modellene heller, så det går bra. Jeg har ikke på meg sminke, noe jeg ikke har når jeg er på stranda, så dette er det ekte fjeset til en småbarnsmor som knapt har sovet den siste uka (bedriver baby-sove-i-egen-seng serru.). Smykker bruker jeg sjeldent når jeg legger på svøm, og jommen er det ikke så ofte jeg er i tropiske strøk heller. Jeg vet ikke riktig hvorfor jeg ikke blir mer sexy når jeg lager sånn sexytryne, menmen, man kanke vinne hver gang.

Jøjjemeg.

Det er jo til å bli dønn deprimert av, hele dette bikiniopplegget. Jeg har ikke gått inn for å gjøre det verre enn det er med disse bildene, men jeg har ikke akkurat anstrengt meg for å bli en smud babe heller. Det ble ærlig talt omtrent sånn som jeg trodde – jeg er jo ganske pen og fin og sånn, men jeg veit at disse positurene ikke er særlig flatterende for oss dødelige. Ikke rart man kan la seg dra ned altså, hvis man har ambisjoner om å se ut som de nette frøknene på bildene. Det er rett og slett ikke mulig. Det er jo et helt team som står bak produksjonen –  Husk at det vi får presentert ikke er en bikini på en modell, men bildet av en bikini på en modell. Forskjellen er stor.

Jeg ønsker i alle fall sommeren velkommen og gidder ikke legge stort i hvordan kroppen min ser ut pressa inn i noen strikker som skal strammes over hoftene og holde to melkepupper på plass. Jeg skjønner at det er helt tåpelig. Jeg har heller ingen planer om å kjøpe meg en ny bikini før jeg finner en jeg kan hoppe i uten at hyllene ramler ut og en som tillater normal benstilling uten å avsløre for mye sveis. For serr, jeg gidder ikke å rake høna for å ha på meg et ellers lite flatterende klesplagg. Nei, her skal bikinien passe på kroppen, ikke omvendt. Heldigvis finnes det mange gode alternativer. Noen kan jo helt fint kle seg i bittesmå trekantbikinier og strutle rundt, og så kan vi andre finne noen litt mer solide saker og strulte vi også. Det blir så bra så. Det ekke så farlig nemlig, hvordan man ser ut i bikini. Det er nesten ingen som bryr seg. Mest deg selv.

Med de visdomsordene takker jeg for meg.

Adjø!

20 Responses to “Bikinitid!”

 1. Joanna juli 10, 2013 at 12:02 pm #

  Herlig!

 2. mona nordøy juni 24, 2013 at 2:53 pm #

  FANTASTISK INNLEGG!!LOVE IT..og hurra for bikiniformen!!

 3. Ole Podhorny juni 21, 2013 at 12:52 pm #

  Alltid morsom :-)

 4. Lisa juni 20, 2013 at 1:33 pm #

  Ganske fascinerende at du har mer synlig ribbein enn bikinimodellene. Det mener jeg er den aller største løgnen modellbilder serverer: At en kan ha så smale hofter etc. uten synlig knokler… Photo shop ass

  Går glatt i bikini med kroppen din:-)

  • RenateKaridotter juni 21, 2013 at 3:34 pm #

   Ja, ekke det merkverdig? De ser sykelig tynne OG friske ut sånn stort sett. Mange flinke tryllekunstnere som jobber i bransjen altså.

 5. Gro juni 20, 2013 at 1:04 pm #

  Hipp hurra for deg, sommer, sol og bikini :-) Du ser over gjennomsnittlig bra ut i bikini etter min mening, uten at det egentlig er særlig viktig! Som du ganske riktig avslutter med: Det er nesten ingen som bryr seg, mest deg selv!
  Synes fortsatt du er veldig klok til bare å være noenogtjue… du må ha levd før og gjort unna alle teite tanker og oppfatninger i et tidligere liv…..

  • RenateKaridotter juni 21, 2013 at 3:37 pm #

   Hehe, bra holdning! Takk skal du ha – jeg tror nok jeg begynte litt tidligere enn gjennomsnittet med mine teite tanker og oppfatninger, så det er muligens derfor jeg har kommet et stykke på vei! Hui hei!

 6. Anna juni 20, 2013 at 11:21 am #

  Fantastisk innlegg!

 7. Marthe juni 20, 2013 at 10:02 am #

  Made my day ;)

 8. Tommy Grønvold juni 19, 2013 at 6:26 pm #

  Som mann vil jeg bare si at jeg aldri har hatt sansen for disse vandrende kleshengerene med morsebikini (to prikker og en strek), damer skal ha former og ikke se ut som en 12 år gammel gutt!
  Flott skrevet, slike damer det vil gamle Norge ha!!

  • RenateKaridotter juni 19, 2013 at 7:52 pm #

   Takk altså, sånt liker vi damer å høre vet du. Hurra for virkeligheten der ute i verden – det er ikke alltid som vi tror, ofte er den faktisk bedre. Du hjelper til å belyse det. Takk igjen.

 9. Marte juni 19, 2013 at 8:05 am #

  Faen du er tøff! Eg likar så utrulig godt at du skriver så ærlig, og at du aldri prøver å late som alt er perfekt heile tida! You go, girl! Du er ein inspirasjon, og eg blir alltid i så sjukt godt humør av bloggen din! :)

  • Inger Johnsen juni 19, 2013 at 8:08 am #

   Du er tøff er det lov å dele på facebokk ?

   • RenateKaridotter juni 19, 2013 at 9:04 am #

    Seffis. Del i vei. Og takkert!

  • RenateKaridotter juni 19, 2013 at 7:55 pm #

   Bræ!Det så deilig å kunne skrive fritt, og når jeg i tillegg får litt støtte så blir det liksom ekstra behagelig. Takk!

 10. Julie juni 19, 2013 at 7:50 am #

  Du er bare helt hærlig altså! Og da snakker jeg om hele deg :-)
  Du er et friskt pust av frittalenhet (hvis det er et ord) og ærlighet, sårt tiltrengt i denne overfladiske og materialistiske verden ;-) Men også flotte verden, på mange måter.
  Du hadde meg allerede da jeg så interiørbilder fra «mitt» hjem, altså det var VELDIG mange fellestrekk hva angår hundehår, smuler og annet ;-)
  Flott jente, flott kropp, flott blogg og et hærlig syn på tingenes tilstand :-) Fortsett å vær deg selv!

 11. Gunn juni 19, 2013 at 6:54 am #

  Herlig Renate :) Det er virkelig fornøyelig å lese om ditt syn på livets trivialiteter. Ny eller gammel bikini, ammende eller ikke – la oss nyte sommeren akkurat som vi selv ønsker :)

  • RenateKaridotter juni 19, 2013 at 7:53 pm #

   Beste planen jeg har hørt idag. La oss gjøre det!

 12. Snuppelure juni 19, 2013 at 5:59 am #

  Jeg er akkurat like høy, og akkurat like tung som deg. Jeg er riktignok litt eldre og har ikke fått barn, men føler det er nærme nok til å sammenligne likevel. Jeg har gruet meg en stund til bikini-sesongen, men hvis jeg ser ut som deg så er det ikke mye å bekymre seg for :) Syntes du var flott og at du kan strutte selvsikkert på stranden! God sommer!

  • RenateKaridotter juni 19, 2013 at 7:18 am #

   Hjertelig takk og lige så. Struttetid! Det er jo kroppen vår. Så lenge man ikke er syk, så er det jommen meg ikke så gæli. Hurrhurr!

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: