Om meg sjæl

Jeg heter Renate Karidotter Podhorny. Jeg er fireogtyve. Jeg er gift med en herlig mann. Jeg er mamma til en herlig gutt. Jeg elsker youghurtis og mat. Jeg hadde en fin hund som ikke var så veldig lydig, nå har jeg to. Jeg bor i et koselig hus, men det ser ikke helt sånn ut som det gjør i bladene. Jeg har for få knagger i gangen.

happyfacemindre

 Jeg er original på noen områder, ordinær på andre og rævva på en del også. Jeg syns det er helt greit. Jeg er ganske pen. Jeg har en ganske fin kropp, og jeg er helt grei som kjæreste. Jeg er sånn passe god på å ta initiativ, jeg er muligens litt fyrrig av meg og jeg liker ikke å bli oversett. Jeg har sletta profilen min på facebook, og laget meg en ny etter noen måneder. Noen ganger spiser jeg helfabrikata til middag, noen ganger lager jeg alt fra bunnen av. Stort sett blir det litt av begge deler.

Jeg har sterke meninger om saker og ting, og jeg har vært ganske tvangspreget og perfeksjonistisk. Det ekke særlig bra, så det har jeg slutta med. Nå er jeg bra nok. Og tingene jeg gjør er bra nok. Jeg har lært meg at det ekke så farlig med veldig mange ting. Meningene er derimot like sterke, men jeg har lært meg at det er helt greit at andre ikke liker det jeg står for, så lenge det har forstått hva jeg mener og baserer ikke-likinga si på det.

Jeg er ikke alltid i aktivitet de anbefalte 30 minuttene om dagen. Jeg gidder ikke alltid å gjøre husarbeid. Jeg lager grei mat, og jeg er veldig glad i å være ute. Jeg går tur med hundene mine hver dag. Jeg klikker i vinkel over grammatiske feil, andres eller egne.

Når jeg tar bilder så har jeg ofte blitz på, og da blir man bleik. Det syns jeg er greit. Jeg blir sur av orddelingsfeil og glad av nybakte boller. Jeg har noen store tatoveringer. Hundene mine sover i senga. Noen ganger har jeg ikke grønnsaker på brødskiva fordi jeg ikke gidder å skjære opp paprika. Jeg er vernepleierstudent på deltid, og gravid på fulltid. Snart er jeg tobarnsmamma. Det gleder jeg meg til.

fangliten

Hvis jeg får til noe skikkelig bra, så skryter jeg av det og vil gjerne at andre skal se det. Når jeg virkelig prøver på å få til noe som jeg ikke er så veldig god på til å bli skikkelig bra, og ikke får det til, så skylder jeg på andre ting som tid, dårlig utgangspunkt, lite øvelse og slikt. Når jeg overhodet ikke får til noe som jeg vet at jeg kan innmari godt, da ler jeg hjertelig. Alle disse tingene gjør jeg fordi jeg er menneskelig. Til slutt vil jeg si at jeg skulle ønske jeg var i besittelsen av evnen til å sette meg ned å holde munn.

Kontakt meg?

renate@podhorny.com

36 Responses to “Om meg sjæl”

 1. stine desember 6, 2013 at 6:18 pm #

  Jeg diggerdiggerdigger bloggen din!!! :)

 2. Helgunn Ravonsheed mai 13, 2013 at 7:09 pm #

  Heia! Siden du er like opptatt av grammatikk og den slags som meg (jeg): Det heter «evnen til å sette meg ned OG holde munn» :) Alternativt: og å holde munn.
  Men jeg er jammen glad for at du ikke har det! Bloggen din er en forlystelse!

  • RenateKaridotter mai 14, 2013 at 12:40 pm #

   Næmmen – jommen gjør det det ja. Det kan gå litt fort i svingene i ny og ne, og når man kronisk veksler mellom muntlige toner og skikkelig bokmål så blir’e litt krøllert. Dobbelt takk!

 3. Karoline Liland april 18, 2013 at 2:44 pm #

  Flink du er kusina mi! :)
  Å blogge er noe du kan :)

 4. Ania februar 15, 2013 at 10:21 pm #

  Hurra, dette er festlig lesning! Jeg er hjemme i barselpermisjon og må titt og ofte minne meg selv om at det er greit med litt støv i krokene. det er bebisen som skal ha min oppmerksomhet, ikke leiligheten!
  Kjenner meg for øvrig igjen i det med paprika’n, ha ha!

 5. Karoline februar 15, 2013 at 3:44 pm #

  Sykt bra blogg, elsker at du er så ærlig og menneskelig!

 6. Lena Magerøy februar 12, 2013 at 12:22 pm #

  Hei Renate, morsomt å lese, kjenner meg igjen i mye her, selv om jeg er mye eldre enn deg! Bra blogg, kikker nok innom her igjen. Hurra for hverdagslivet, med kos og kaos!

 7. Idol-Renate februar 6, 2013 at 11:46 pm #

  Det skrives «tatoveringer» ikke «tattoveringer». Klikk i vinkel.

  • RenateKaridotter februar 7, 2013 at 1:07 am #

   13 graders vinkelklikk gjennomført. Oppretting pågår.

 8. Thrine Løvland februar 6, 2013 at 8:38 pm #

  Helt fantastisk blogg! Føler meg helt lik deg, og jeg skryter av det til alle, hvor uhøytidelig jeg er! Har aldri lest slike rosa-blogg dritt preik, men denne var veldig festlig! Skrev noen få blogg innlegg i samme stil for noen år siden, og moret meg veldig med det selv. Stå på, dette trenger norske kvinner!

 9. EventyrEirin februar 6, 2013 at 6:12 pm #

  Hurra for deg!

 10. Christine februar 5, 2013 at 10:24 pm #

  Første blogger som har fått meg til å føle meg normal!:) og at det er helt ok! Fortsett sånn!;)

 11. Ellen februar 5, 2013 at 6:23 pm #

  Du har jammen kommet langt til å være så ung! Det tok meg mange år, masse dårlig samvittighet og en bråstopp i en murvegg å komme dit du er nå, Selv prøvde jeg å ha fire barn under 8 år, jobbe 100% i helsevesenet og ta videreutdanning på høgskole samtidig som min ingeniørmann helt sluttet å virke… Det var min SVIGERMOR som sa til meg at man kommer langt med en støvsuger og en skål med grønnsåpe under trappa. ;) Jeg gratulerer deg! Håper du fortsetter å leve livet ditt slik du ønsker, og velsigne deg for at du publiserer rotet og støvet på vegne av så veldig mange andre!

 12. Fysiker februar 5, 2013 at 5:03 pm #

  Å, for en herlig blogg du har! Jeg er fan, og du er herved bokmerket i nettleseren min :)

 13. Tina Spetz februar 5, 2013 at 11:38 am #

  Dette er rett og slett den morsomste bloggen jeg har lest! Fantastisk!!! :-)

 14. Jon februar 5, 2013 at 11:17 am #

  Har forvillet meg inn på mange blogger, men dette er den første jeg faktisk har likt! Om det er fordi du er morsom, eller fordi du har lik pysj-bukse som meg, vites ikke. Sikkert en god blanding:-)

 15. unn februar 5, 2013 at 11:16 am #

  Du er klok :)
  Det er ingen (hvis det ikke er allergi da) som tar skade av litt rot og støv. Mine 3 barn er voksne nå og har klart seg helt fint :)
  Jeg hadde sluttet å lese blogger fordi jeg synes mange er mer eller mindre like, men din skal jeg jammen følge med på :)
  Ønsker deg og din lille familie alt godt :)

 16. Lorgan februar 5, 2013 at 9:51 am #

  Tja, ta et skritt tilbake og se på det store bildet; du er 22 og skriver på internett om deg selv. Det er `meg meg meg` hele veien. Du er ikke 15 lenger selv om det kanskje føles sånn, på tide å bli voksen. Min ærlige mening; dette er uinteressant tullball, det er da vel ingen som bryr seg om hva du gjør eller liker.

  • RenateKaridotter februar 5, 2013 at 9:54 am #

   Og du går inn på siden «Om meg sjæl» og anklager meg for å skrive om meg sjæl. Humrehumre.

  • Irene februar 5, 2013 at 11:17 am #

   Men det vi bryr oss om er måten hun skriver på! Hun ordlegger seg morsomt og gjør det artig å lese om dagliglivets store og små gleder . Hilsen ei som er gammel nok til å være mora hennes :-)

  • Stangel februar 6, 2013 at 12:09 pm #

   Ja, her traff du spikeren på hodet.
   Slike blogger viser hvor ufattelig selvsentrerte, overfladiske og regelrette dumme kvinnelige bloggere har en tendens til å være.
   Skal vise hvor spesiell man er ved å være hverdagslig og å tørre å vise hvilke selvpålagte idiotnevroser de har eller har hatt. Det er ingen som påstår at alle skal være perfekte, men det betyr ikke at vi vil se skitten deres. Det finnes en gyllen middelvei.

   «Se på meg. Jeg er en sterk kvinne fordi jeg har klart å overse disse idiotiske kravene som ingen andre enn overfladiske kvinner tar på alvor til å begynne med!»

   Det er morsomt hvordan dagens kvinner skaper en illusjon om at det finnes krav om å være perfekt, selv om dette kun er noe kvinner har funnet på, og som de prøver å bekjempe med alle midler. Snakker om å være selvdestruktiv.

   • RenateKaridotter februar 6, 2013 at 1:04 pm #

    Jeeze.. artig at dere er her inne å spyr ut deres deilig meninger.

   • Signe. februar 6, 2013 at 8:50 pm #

    Plis ikke begynn med «dagens kvinner» og deres «selvpålagte idiotnevroser»bare fordi du har lest en blogg da. Det blir litt pinlig.

    Synes bloggen er flott jeg :)

   • Stine juni 19, 2013 at 7:42 pm #

    Nei. Det er alltid mye artigere å lese en oppfjaset, dønn gyllen og glinsende blogg, for det er så mye mer naturlig og befriende, og realistisk, ikke sant? Jeg ler, jeg – og det er nok for meg!

   • Benedicte juli 1, 2013 at 10:04 am #

    Ingen som tvinger deg til å lese bloggen heller da! Foreslår at du holder munn om du ikke har noe positivt å si, selv om jeg tviler på at bloggens eier oftrer noen kalorier på meningene dine……..

 17. Animasical februar 5, 2013 at 9:34 am #

  Dagens latterkrampe, herlig presentasjon!

 18. Hanne februar 5, 2013 at 1:40 am #

  Så befriende og lese noen som sier d som det er::))er selv småbarnsmor,det er ikke bestandig bare en fryd. Og det bør være lov til å si det. Man har ikke bestandig tid til alt,da må det prioriteres,vask eller kos?;)kos deg med livet og takk for at du deler!ynskyld på forhånd for skrivefeil av alle slag;)hilsen semifysletikern:)

 19. Ida februar 4, 2013 at 4:46 pm #

  Takk for at du normaliserer det å være menneskelig, på en artig måte! Får meg til å slappe av og senke skuldra :-)

 20. Lilua februar 4, 2013 at 12:07 am #

  Takk for bra innlegg

 21. malin februar 3, 2013 at 11:52 pm #

  For et hærlig vesen!! :D beste jeg har lest på lenge!

 22. Lene februar 3, 2013 at 9:11 pm #

  Som de andre skriver ovenfor her, eg like deg eg!! Du er dødsens ærlig, og tenker mye som eg tenker!! Her må eg innom fler ganger :)
  Takk for noen morsomme innlegg!!

 23. Marie februar 3, 2013 at 9:02 pm #

  Nå har jeg også lest bloggen din, å vet du hva?? :D du har rett i mye og er faktisk ganske kul ;) Blir å lese videre – heiaheia! :)

 24. vivian sundli tømmerås februar 3, 2013 at 2:55 pm #

  Rååååkul blogg ..LIKER…kos deg i «rotet» Tjo hei :-) Måtte reklamere for bloggen din på min side…arti :-) ta ein titt på min en gang du har tid…. https://www.facebook.com/VivisBlogg?ref=stream

 25. Irene februar 2, 2013 at 8:26 pm #

  Fantastisk blogg ! Jeg har kost meg masse her idag og kommer garantert tilbake.

 26. marina januar 29, 2013 at 10:09 pm #

  vettu ka?! Må bare sei det! I LIKE YOU! ;) sånn på skikkelig facebook språk. Stå på. Hærlig med nokon som og syns at, vettu ka,eg e den eg e,å da e godt nok!!

  • Jan Arild februar 2, 2013 at 2:57 pm #

   Dette var bra. Liker deg allerede.

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: